Wat u nu moet weten over tropische aquarium voeding!

december 29, 2019 0 Door Indy de Jong
Wat u nu moet weten over tropische aquarium voeding!

Heeft u tropische vissen in uw aquarium? Dan kunt u het beste voeren met tropische voeding.
Er zijn verschillende soorten tropische voeding. In deze blog informeren wij u graag over deze verschillen en het toedienen hiervan.

Wanneer u kiest voor vlokvoer, houd er dan rekening mee dat dit bovenaan uw aquarium blijft drijven. Als u voer nodig hebt dat zinkt, kies dan voor granulaat.

TetraMin hoofdvoeder

De tropische hoofdvoeder van TetraMin is een goede voeding. De BioActive formule in deze voeding bevorderd de verteerbaarheid van de vis en de waterkwaliteit. Het voer bestaat uit 40 belangrijke grondstoffen zoals granen, oliën en vetten, suiker, mineralen enzovoorts. Dit alles zorgt voor een lang en gezond vissenleven.

Wij willen u adviseren om uw vissen hier niet teveel van te geven.
Overvoeren kan zorgen voor vuil water en vaak ook ziektes. Voer dat niet wordt opgegeten zakt naar de bodem, waar de restjes gaan rotten. Wanneer de vissen teveel eten gaan zij ook meer ontlasting produceren. Ook dit zal op de bodem terecht komen. Deze restjes vormen een perfecte bodem voor ziekteverwekkers.

Tetra bodemvoeding

Tetra Tabimin is een hoofdvoeder speciaal voor de bodembewoners van uw aquarium. Omdat deze voeding in de vorm van tabletten is, zakt deze naar de bodem. Zo kunnen de bodemvissen er makkelijk bij en kan ook de voederplaats worden bepaald.  Tetra Pleco tabletten zijn groenvoedertabletten met een groot gehalte aan spirulina-algen. Deze voeding is ideaal afgestemd op de speciale voedingsbehoefte van plantetende bodemvissen. Van beide voedingen raden wij aan één tablet per vier vissen te geven, en dit dan om de twee a drie dagen. Dit is voldoende voor de bodemvissen. Wilt u meer weten over bodemvissen? Lees dan onze blog over de bodemvis.

Krachtvoer 

Gedroogde muggenlarven en diepvriesvoeding werken als krachtvoer. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u zwakke en/of zieke vissen heeft.
Wij raden aan om dit eigenlijk altijd één keer per week bij te voeren. 
Wanneer u levend voer en/of diepvries etende aquariumvissen houdt, geef hen dit dan elke dag één of twee keer.

Heeft u koudwatervissen in uw aquarium? Dan is de Excellent Tubifex een goede voeding. Dit zijn slingerwormen die een juiste hoofdvoeding vormen voor alle koudwatervissen. Geef ze dit elke dag.  

Diepvriesvoeding

Het beste kunt u ook altijd diepvriesvoeding bijvoeren. Dit doet u 1 x per week.
U kunt onder een lopende lauwe kraan het diepvriesblokje d.m.v. een netje uitspoelen. Zo houdt u alleen het voer over en blijven de vitamines en mineralen in het voer zitten.

De Ruto Tropical Quintet is een goede diepvriesvoeding voor alle soorten tropische vissen. Hier zit alles in: rode, zwarte en witte muggenlarven, daphia en pekelgarnalen (artemia).
Levend voereters kunt u beter alleen de Ruto Rode Muggenlarven geven.Tot slot hebben wij ook nog tropische voeding voor Chilides en ook voor Discusvissen. Deze zijn speciaal aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van deze vissen.

Bedankt voor het lezen van onze blog.
Wij hopen dat u nu meer weet over tropisch visvoer
Als u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via onze WhatsApp lijn of het contact formulier.

Reageer gerust op deze blog als u zelf ook nog tips heeft!

Links in deze blog:
contact met ons opnemen