Hoe komt het dat waterpest zo bekend is?

december 29, 2019 0 Door Indy de Jong
Hoe komt het dat waterpest zo bekend is?

Waterpest oftewel Elodea/Egeria (densa, najas, crispa enzv) is een welbekende aquariumplant, maar wat maakt deze plant nou zo goed? En waarom wordt deze plant altijd bij goudvissen en sluierstaarten aanbevolen?

(Aquarium met goudvissen en een waterpest plantje)

Waterpest is zo bekend, omdat het een van de planten is waarbij de meeste fotosynthese plaatsvindt. Met genoeg fosfaat, voedingstoffen en ondersteuning van co2 kan deze aquariumplant zeer snel groeien. 
Hier is de naam ‘Waterpest’ ook afkomstig van. In sommige sloten en rivieren is het zo dicht begroeid met deze plant dat veel boten die hier doorheen passeren moeite hebben met varen en sturen. 

Waarom dan bij goudvissen?

Goudvissen poepen veel. Dat is bekend!
Of het nou een sluierstaart, leeuwenkop of originele goudvis is het zijn echte producenten van fosfaat, no2 (nitriet), no3 (nitraat) en rondzwevend vuil. 
Nu zou je dit kunnen beperken door de juiste (hoeveelheid) voeding te geven.

Lees hier meer over: Goudvis en sluierstaart voeding

Omdat goudvissen zoveel afval produceren en deze plant veel kan verwerken, zie je in vrijwel elk goudvis of sluierstaart aquarium wel een waterpest plantje terug. 

Verkopen jullie ook de welbekende waterpest plantjes?

Jazeker, wij hebben de variant aan een keramische bundel. Dit is geheel milieu vriendelijk en kan zo in uw aquarium geplaatst worden.

Waterpest (Elodea Densa) >>>

Mochten jullie enige toevoegingen hebben dan hoor ik dit graag. Jullie kunnen altijd reageren of mij berichten op mijn whatsapp service lijn.